От 26 май започва приемът на учениците в I клас за учебната

...
От 26 май започва приемът на учениците в I клас за учебната
Коментари Харесай

Приемът на учениците в I клас в Сливен започва в края на месец май

От 26 май стартира приемът на учениците в I клас за образователната 2022/ 2023 година.

Със заповед на кмета на община Сливен Стефан Радев, е одобрен графикът на дейностите по приема. Родителите могат да се срещнат с него от профилирания уебсайт за банкет: 

До края на месец юни ще се извършат три класирания. Свободните места за първото класиране ще бъдат оповестени до 12 ч. на 26 май, a от 13 ч., на същия ден, системата ще бъде отворена за регистрация на заявки за банкет.

И тази година кандидатстването се реализира през електронната система за банкет, само че с изключение на по електронен път, родителите ще могат да подадат заявление и на място в учебното заведение, за което ще аплайват по първо предпочитание. В сходство с наредбите на член 5 от Наредба за приемане на възпитаници в първи клас на общинските учебни заведения на територията на община Сливен (приета с Решение № 529/26.01.2017 година на Общински съвет-Сливен), след привършване на третото класиране родителите на незаписаните деца подават заявки за записване в учебните заведения, в които има останали свободни места.

Водещ аршин при приема е близостта на учебното заведение до непрекъснатия или сегашния адрес на детето. Децата се подреждат в четири групи според от интервала на уседналост в низходящ ред, съгласно получения общ брой от точките по маркираните критерии. При равни условия се класират на инцидентен принцип със инцидентни цифри, посредством компютърната система. Важно е да се означи, че при класирането регистрационния номер, датата и часът на регистрация не се взимат поради. Родители и деца, които по някаква причина не попадат в местна база данни „ Население “ на община Сливен, само че имат адресна регистрация на територията на общината, могат да получат входящ номер единствено на място в учебното заведение, за което аплайват по първо предпочитание.

Община Сливен припомня на родителите, че след записване на класирано дете, отпада опцията да се взе участие в последващо класиране. Това може да стане единствено при отписване на детето от учебното заведение (изтегляне на документите му) и подаване на ново заявление в системата за електронен банкет, в периодите, посочени в графика за банкет.Незаписаните в период деца автоматизирано отпадат от признатите, губят входящия си номер, с който са взели участие в класиране и могат да аплайват още веднъж за банкет с нов входящ номер и ново заявление. Ако детето не е класирано, заявката му за присъединяване автоматизирано се трансферира
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР